Hoe uw woning beschermen tegen deze 5 typen inbrekers?

Hoe uw woning beschermen tegen deze 5 typen inbrekers?


Om uw woning optimaal te beschermen tegen inbraak moeten we eerst weten welke de meest voorkomende typen inbrekers zijn.
De man in het zwart met bivakmuts die door het raam klimt, of de goed getrainde en koelbloedige crimineel met kwade bedoelingen…

Lees verder voor de lijst van de 5 meest voorkomende typen inbrekers en hoe u uw woning kan beschermen tegen elk van hun.


1. De delinquent

Dit is de meest voorkomende vorm van inbreker die je zou kunnen tegenkomen, de jonge delinquent die niets te verliezen heeft. Typisch in de leeftijd van 15-25 jaar oud, drugsmisbruik, financiële problemen en een geschiedenis van geweld.

De crimineel wordt doorgaans gemotiveerd door armoede, verveling of groepsdruk. Ze zoeken naar een gemakkelijke prooi om hun waarde te bewijzen of hun status onder hun “collega’s” te verhogen. Zij zullen over het algemeen moeilijk te bereiken gebieden of welvarende gebieden voorkomen aangezien ze niet veel vaardigheden bezitten als inbreker. Vaak draait het stelen bij deze types dan ook om een “trofee”, een artikel waarmee ze kunnen pronken met hun leeftijdgenoten.

Open deuren, ramen en achterdeuren zijn dit type inbrekers favoriete toegang tot een woning. Ze zullen zelden sloten en deuren proberen open te breken. Dit type inbreker is niet erg ervaren en over het algemeen dan ook gemakkelijk te vangen of buiten te houden met de juiste maatregelen.

Preventie tips:

Om uw woning te beschermen tegen de delinquent, kijk steeds na of uw ramen en deuren afgesloten zijn als U naar buiten gaat en zorg er voor dat kostbare bezittingen nooit in het zich staan, maar veilig weggeborgen worden. In andere woorden, maak je woning oninteressant voor een inbreker. De kans is groot dat dit soort type inbreker op beeld kan gevat worden indien U uw huis voorzien is van camera’s en monitors.

2. De opportunist

In sommige opzichten vergelijkbaar met de delinquent, maar met meer ervaring en vaardigheid! Dit soort inbrekers hebben doorgaans een paar jaar ervaring en vaak een “lock-picking set” onder hun riem. Net als de delinquent, zullen zij gebruik maken van ontgrendelde deuren en ramen, maar ze zullen “net iets extra” gaan om dingen van waarde te stelen.

Het bepalende kenmerk van deze inbrekers is hun mentaliteit en motivatie. De opportunist zal uw huis niet verkennen of de misdaad overdenken, maar besluiten om het te beroven op het moment als het de moeite waard lijkt. In tegenstelling tot de delinquent zijn ze er niet op uit om hun waarde en kunnen te bewijzen, maar om snel wat geld buit te maken. Hun favoriete buit zal meest waarschijnlijk bestaan uit verschillende dingen van waarde die goed te verkopen blijken op de zwarte markt, niet perse je duurste eigendommen.

Preventie tips:

Om uw huis tegen de opportunist te beschermen draagt U er best zorg voor dat uw deuren, ramen en andere mogelijke ingangen afgelosten en geblokkeerd worden. Houdt alle waardevolle spullen (vooral elektronische apparaten) uit het zicht van de ramen. Investeren in een kwalitatief veiligheidsmechanisme op ramen, deuren en eventuele schuifdeuren, schuiframen en garagepoorten die directe toegang tot de woning verschaffen, kan veel leed voorkomen. Eventuele camera’s kunnen je dan weer te hulp zijn wanneer je bewijs nodig zou kunnen hebben als de inbreker er alsnog in slaagt binnen te dringen!

3. De vernieler

Dit is het agressievere maar evenzo impulsieve type inbreker. Deze typen inbrekers zullen niet aarzelen om een deur of raam open te breken als ze een voorgevoel hebben dat er iets waardevol te vinden is in de woning. Vanwege de hoeveelheid lawaai en commotie dit soort inbraak kan veroorzaken, probeert dit type inbreker de minste tijd door te brengen in de woning, wat dan vaak ook resulteert in veel schade aan en in de woning. Deze criminelen zullen alles wat ze in hun handen kunnen stoppen meenemen.

De vernieler is vaak afhankelijk van inkomsten uit het stelen van goederen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. In tegenstelling tot de andere twee types, zal de vernieler de inbraak zowel spontaan als vooraf-gepland plegen. Jou als eigenaar van een mooie / dure auto zien wegrijden kan dit soort crimineel aanzetten tot inbraak. Een groot deel van deze diefstallen gebeuren tijdens klaarlichte dag aangezien harde geluiden ‘s nachts meer aandacht trekken.

Preventie tips:

De bescherming van uw woning tegen inbraak door de vernieler is best moeilijk. Tegen dit soort inbrekers is het moeilijker te beschermen dan de meeste anderen omdat ze het gebruik van geweld niet schuwen. Bij dit type is dan ook de sterkte en de kwaliteit van sloten en ander beveiligingsproducten  zeer belangrijk. Als u uw woning wilt versterken is het aan te raden om te investeren in een aantal goede kwaliteit veiligheidssloten en veiligheidsbeslag en het laten plaatsen van veiligheidsfolie voor glas over de ramen.

4. De sluiper

Misschien wel de meest ervaren en gevaarlijke inbreker die je tegen kan komen. Dit zijn doorgewinterde criminelen die zijn begonnen als een opportunist en van daar uit hun weg omhoog werkten. Deze types gaan de buurten af, op zoek naar een goed “doel”. Eenmaal gevonden, zullen ze hun “doel” minstens voor dagen verkennen, een planning maken, de toegangspunten verkennen, eventuele beveiligingssystemen onderzoeken en de indeling van het huis bestuderen. Ze weten precies hoe een slot te kraken, beveiligingssystemen uit te schakelen en toegang te forceren, zonder waarschuwing de omgeving te waarschuwen.

Dit type inbreker is meestal verbonden met een vertrouwd “netwerk” om hun gestolen goederen aan te verkopen. Afhankelijk van de vaardigheden die nodig zijn, kunnen deze types op “stelen op bestelling”, en unieke voorwerpen voor hun “klanten” verzamelen. Deze misdadiger zal bijna alles doen om niet gepakt te worden. Er zijn sluipers bekend uit het verleden die zich vermommen als verkoper of zelfs politie!

Preventie tips:

Om uw woning te beschermen tegen de sluiper moet u waakzaam zijn. Een gewoon beveiligingssysteem of slot zal deze inbreker niet tegenhouden. U hebt hem misschien al eens uitgenodigd in uw huis, vermomd als een verkoper of misschien als een elektricien. Om deze crimineel te voorkomen heb je een plan van aanpak nodig. Bekijk ons Secvest alarm, een elektromechanische beveiliging waarbij u reeds melding ontvangt wanneer één van deze inbrekers probeert om uw huis binnen te vallen. Regelmatig onderhoud van uw tuin en rondom uw woning is eveneens belangrijk om ervoor te zorgen dat hij er geen gemakkelijke schuilplaatsen vindt. Vergeet ook niet om waakzaam te blijven. Als je verdachte activiteiten ziet of bezorgd bent, neem dan contact op met uw plaatselijke politiebureau. Verder raden we u net als bij bovenstaande types aan om uw ramen en deuren kwalitatief te versterken, niets aan het toeval over te laten en te zorgen dat elke gevelopening van uw woning voorzien is van gepaste inbraakbeveiliging.

5. De professioneel

De meest voorbereide en ervaren inbreker. Niet alleen zijn dit type inbrekers meer ervaren dan de sluiper, ze hebben vaak top-apparatuur voor het inbreken in kluizen en high-end security-systemen. De diefstallen van een professioneel zijn zorgvuldig voorbereid, met voorbedachten rade, en kunnen meerdere mensen betrekken. Deze types houden zich doorgaans niet bezig met kleine diefstallen en alleen gaan vaak voor zeer waardevolle spullen. Het goede nieuws is dat de meeste van deze inbraken gebeuren in commerciële panden, zoals banken, musea en magazijnen. De kans dat een gewone woning het doelwit van van een professioneel wordt is doorgaans laag.

Preventie tips:

Om uw eigendom te beschermen tegen de professional kan u best investeren in een heel goed beveiligingssysteem. Panden met aanwezigheid van dure kunst, juwelen en technische apparaten kijken dan ook best uit naar een geavanceerd home security systeem met alarm dat rechtstreeks in verbinding staat met een meldkamer of zelfs politie.

Samenvatting:

Ongeacht uw huishoudinkomen, zijn er voldoende manieren om uw huis te laten beveiligen zonder dat het een smak geld hoeft te kosten. Vermijdt het zelf installeren van veiligheidssloten en andere beveiligingsproducten omdat juiste professionele plaatsing van een inbraakbeveiliging net de kracht en weerstand zijn die er nodig is om uw eigendommen veilig te stellen. Vermijd trucjes die u op het internet terug kan vinden aangezien inbrekers deze natuurlijk allemaal reeds kennen. Investeer in in kwalitatieve veiligheidscilinders voor deuren en raambeveiliging (zeker voor de ramen die zich op het gelijkvloers bevinden). Weet dat als u kiest voor een alarmsysteem als beveiliging van uw woning dit doorgaans pas afgaat als de inbreker reeds is binnengedrongen en dit dus slechts een aanvulling is op mechanische beveiliging waarbij u ten alle kosten wil vermijden dat dit gebeurt.

Wilt u meer weten over hoe u uw woning kan beveiligen tegen inbraak? Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende beveiligingsstudie waarbij een van onze veiligheidsadviseurs samen met u de zwakke schakels van uw woning zal ontdekken.

 

Vraag vandaag uw GRATIS beveiligingsstudie aan


Vraag aan
  Inbraaksafe     20-11-2015 16:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

We helpen u asap verder via 0477/541412 (Wilfried)
Of mail ons via inbraaksafe@gmail.com 

Copyright © 2014-15 Inbraaksafe BV
Inbraaksafe® is een geregistreerd merk